Over Ons

De Volgende Grote Stap in de Filmindustrie

Bij Filmart draait het om het vastleggen van bijzondere momenten die mensen raken. We streven ernaar om voorop te lopen in de filmwereld door innovatie, creativiteit en kwaliteit te combineren.

Visie

Onze visie is het creëren van inspirerende verhalen die mensen raken en verbinden, met behulp van geavanceerde technologieën en artistieke innovatie.

Missie

Onze missie is het leveren van hoogwaardige videoproducties die de boodschap van onze klanten effectief overbrengen.

Geschiedenis van Filmart

Jeugd

Van kinds af aan had ik al interesse voor televisie en de super 8 films van mijn vader. Ik vond het een feest om de beelden van toen terug te zien met een projector op een laken in de huiskamer. Oud genoeg, heb ik zelf een video 8 camera gekocht en ben rondom het huis gaan filmen. En daar bleef het niet bij…

In 1993 ben ik als dienstplichtige in militaire dienst gegaan. Ik zocht avontuur en spanning. Eén van mijn wensen was om ooit uitgezonden te worden. Na een half jaar in dienst kreeg ik te horen dat ik naar voormalig Joegoslavië mocht. Met diploma’s tot verbindelaar, vrachtwagenchauffeur en aggregaat onderhoudsmonteur op zak vertrok ik naar Joegoslavië.

Natuurlijk ging mijn videocamera mee op missie. Ik wilde dit alles niet zomaar aan mij voorbij laten gaan en wilde het daarom vastleggen op video. Zo kon ik alles bewaren voor later. Uiteindelijk heb ik aan mijn zes maanden Joegoslavië meer dan 6 uur videofilm overgehouden. Het was erg bijzonder om mijn ervaringen op deze manier vast te leggen.

 

Onstaan van de passie

In 1993 heb ik (Ronnie Filart) een half jaar met de VN in Bosnië gezeten en natuurlijk had ik mijn camera bij me. Na een half jaar opnames te hebben gemaakt, is mijn passie voor het filmen van bijzondere gebeurtenissen begonnen. Mensen kregen belangstelling voor mijn werk en ik werd steeds vaker gevraagd om reportages van allerlei evenementen te maken.

Oprichten van het bedrijf

Door de vele aanvragen en een flinke investering, ben ik in 1997 officieel een eigen bedrijf begonnen en heette toen Ronnie Filart digitale video producties, omdat we toen al alles (als één van de eerste videografen) digitaal filmden en bewerking via de pc deden. Mijn eerste logo bestond uit 2 boertjes, die mijn naam op een schild hoog hielden. De reden van die boertjes was: ik kom uit Twente en heb daardoor een klein accent en in Bosnië bij de mede VN soldaten (die uit het westen van het land kwamen) werd ik snel “boer” genoemd (i.v.m. mijn accent van toen).

Uitbreiding van diensten

De video opdrachten namen flink toe en in 2003 heb ik een bedrijfsnaamverandering ondergaan. Tot 2014 is het bedrijf verder gegaan onder de naam Filmart Digitale Video Producties. Na meer dan honderd bruiloften en kilometers film overgezet te hebben, kunnen we zeggen dat we veel tevreden klanten hebben. Door de vele mogelijkheden van de pc is mijn werkgebied ook steeds groter geworden. Van het overzetten van oude 8 mm films tot aan bedrijfsreportages, overal kunnen wij naar wens een mooie reportage van maken.

Studio

Presentatieruimte

In onze professionele montageruimte monteren we met geavanceerde montageprogramma's, dezelfde die ook bij B.V. Aviator en Startrek zijn gebruikt. Filmart maakt gebruik van meerdere computers voor montage, waardoor we tegelijkertijd meerdere opdrachten kunnen aannemen en de montage sneller kan verlopen, met minder wachttijd.

De creatieve inspiratiebron achter alle mooie reportages

Vanuit deze studio maken wij de mooiste, de meest ontroerende en professionele beelden. De inspiratie van het ontwerp van de studio komt voort uit het oude Egypte en het oude Griekenland. Het is een wonder hoe deze Oude Beschaving zulke unieke bouwstijlen neer konden zetten. Hun creativiteit, originaliteit en professionaliteit inspireert Filmart in deze moderne tijd hetzelfde te bereiken met onze video reportages.

Video's

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?